Τεμπελόσκυλο

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου...

Κοινωνικός τουρισμός…

Είπαμε να πάμε ένα τριήμερο μια εκδρομούλα, να ξεφύγουμε από την Αθήνα λίγο πριν (ή λίγο μετά) τις γιορτές, ώστε να μην πέσουμε και στον πολύ κόσμο. Προορισμός το Καρπενήσι. Να σημειώσω ότι έχουμε δελτία κοινωνικού τουρισμού (ΚΤ από δω και κάτω) για το 2007, τα οποία λήγουν στις 8/1/2008, οπότε ήταν η τελευταία ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουμε. Τα δελτία είναι για διαμονή 7 ημερών, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, με ένα ελάχιστο αντίτιμο κατ’ άτομο (1-5 € για τη χειμερινή περίοδο, λίγο παραπάνω για το καλοκαίρι) το οποίο εξαρτάται από την κατηγορία του ξενοδοχέιου, το αν περιλαμβάνεται πρωινό/βραδυνό, κλπ.

Στο νομό Ευρυτανίας λοιπόν τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΚΤ είναι 4. Το ένα βρίσκεται στη Γρανίτσα, πάνω στα βουνά, 80 χλμ από το Καρπενήσι, οπότε αποκλείστηκε εύκολα. Από τα 3 εναπομείναντα που βρίσκονται στην πόλη και στα περίχωρα, το ένα δεν είχε διαθέσιμα δωμάτια για κανένα από τα δύο υποψήφια τριήμερα, οπότε πάει κι αυτο…

Τηλέφωνο πρώτο: Ξενοδοχείο “Ελβετία”, Καρπενήσι, τηλ. 2237022465, 70+ κλινών.
– Καλημέρα, έχετε δίκλινα για τις 7-8-9/12;
– Βεβαίως.
– Ξέρετε, έχουμε κάτι δελτία ΚΤ…
– Α! Δεν δίνουμε με ΚΤ τα Σαβαβτοκύριακα. (Μπαρδόν; Τι θέλει να πει ο ποιητής;)
– Μα… δεν είναι γραμμένο στον κατάλογο κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε με τον ΚΤ να ρθούμε όποτε θέλουμε;
– Δεν δίνουμε τα Σαββατοκύριακα. Μας συμφέρει να τα κρατάμε μήπως και τα δώσουμε ακριβότερα. Να ρθείτε μεσοβδόμαδα… (Άμα ρθω μεσοβδόμαδα και στο κάψω το ρημάδι, να δω τι θα πεις, αρχιμαλάκα, που ως κλασικός λαμόγιος Έλληνας θες να τ’ αρπάξεις από παντού. Αμα δεν σε συμφέρει, κωλόγερε, να μην μπεις στο πρόγραμμα του ΚΤ.)

Τουλάχιστον ο τύπος ήταν ειλικρινής. Απατεώνας μεν, ειλικρινής δε. Δεν χρειάζεται πιστεύω να αναφέρω ότι αυτό που έκανε είναι πέρα για πέρα παράτυπο.

Τηλέφωνο δεύτερο: Ξενοδοχείο “Lecadin”, 1 χλμ έξω από το Καρπενήσι, τηλ. 2237022131, 190+ κλινών.
– Καλημέρα σας, έχετε δίκλινα για 7-8-9/12;
– Δυστυχώς όχι, λυπάμαι. (ευγενικότατα, σε πελάτες μιλάει)
– Για μετά τις γιορτές, 4-5-6/1;
– Έχουμε, βεβαίως.
– Ξέρετε, έχουμε κάτι δελτία ΚΤ…
– Ναι, ε; (αλλαγή ύφους σε ύφος “ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε πληβείε που θες να ρθείς στο ξενοδοχείο μας με ΚΤ;”) Κοιτάχτε, εμείς έχουμε ήδη κλείσει το ποσοστό που μας αναλογεί για τον ΚΤ, οπότε δεν μπορούμε να σας κλείσουμε…
– Αλήθεια; Δεν ήξερα ότι γίνεται έτσι. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, κάποιο άλλο τριήμερο ίσως; (Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το ποσοστό, μετά το είδα στο ίντερνετ, βλ. παρακάτω.)
– Μπορείτε να ρθείτε, αλλά θα πληρώσετε κανονικά. (Μήπως θα μας βάλετε να σπάμε και πέτρες, που έχουμε το θράσος να ζητήσουμε να μείνουμε στο ξενοδοχείο σας; Άι σιχτίρ, βλαχογκόμενα.)
– Μα έχουμε τα δελτία, και λήγουν στις 8/1 αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι τότε.
– Ας λήξουν… (μετάφραση: “Αφού είστε τόσο φτωχοί και βασίζεστε στον ΚΤ για να πάτε διακοπές, δεν αξίζετε να συνομιλώ μαζί σας και σας γράφω στην αρχοντική μου καραπουτσακλάρα.”)

(Παρένθεση: Στο site του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για τον κοινωνικό τουρισμό αναφέρει τα εξής: “Τα καταλύματα με δυναμικότητα μέχρι 100 κλινών υποχρεούνται να διαθέτουν τουλάχιστον το 30% αυτών, ενώ αντίστοιχα με δυναμικότητα άνω των 100 κλινών να διαθέτουν το 40% αυτών σε κοινωνικούς τουρίστες, βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει με τον Οργανισμό, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και των εορτών“. Κλείνει η παρένθεση.)
Πέρα από την αγένεια της υπαλλήλου, εγώ πολύ αμφιβάλλω ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει κλείσει για το τριήμερο 4-5-6/1 (που θεωρείται περίοδος γιορτών) παραπάνω από 76 κρεβάτια (πες περίπου 25-30 δωμάτια δίκλινα και τρίκλινα) σε κατόχους δελτίων ΚΤ. Εσείς ξέρετε πολλούς να χρησιμοποιούν τα δελτία αυτά για χειμερινές διακοπές; Εγώ όχι. Επίσης, αν το ποσοστό αναφέρεται στο σύνολο της χρονιάς – όπως άφησε να εννοηθεί η υπάλληλος – πάλι αμφιβάλλω ότι σε όλη τη χρονιά το 40% των “κρεβατοημερών” (δηλαδή 190 κρεβάτια επί 365 μέρες επί 40%) έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στο ξενοδοχείο αυτό, δεδομένου ότι το Καρπενήσι δεν είναι και από τους πρώτους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Κάπως έτσι λοιπόν πέταξε το όνειρο του Καρπενησίου, και μάλλον και του τριημέρου γενικότερα… 🙁
(Που να μην πατήσει ψυχή στα κωλοξενοδοχεία τους όλες τις γιορτές, να χιονίσει σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καρπενήσι και να φεύγουν τρέχοντας όσοι πάνε, και άλλες κατάρες…)

Υ.Γ. Φυσικά εκτός από το κράξιμο στο παρόν μπλογκ (που δεν το διαβάζει και κανένας) θα προχωρήσω και σε επίσημες καταγγελίες στον ΟΕΕ και σε άλλα sites…

2 σκέψεις στο “Κοινωνικός τουρισμός…

  1. Πού πάς ρε Καραμήτρο που θες και Καρπεννήσι.

    Και πώς τα κονόμησες τα ΔΚΤ ρε τεμπελόσκυλο; Ποια κριτήρια πληροίς;

  2. “ΑΒΥΣΣΟΥΛΑ”; …τι θα έλεγε ο daddy Freud άραγες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω